VAD VI GÖR

Vi designar, producerar och säljer riktigt bra basplagg – såna som alla behöver varje dag. Strumpor, underkläder, underställ, mössor och vantar. Vi har helhetslösningar inom private label för dig med ett eget varumärke. Vi säljer också våra plagg till butiker och kedjor. Läs mer om private label här, eller hör av dig om du vill bli en av våra återförsäljare.

Design

GOD DESIGN HANDLAR OM SUNT FÖRNUFT.

Sunt förnuft skapar vanliga plagg i ovanligt bra kvalitet som har rätt pris. Snygga kläder som sitter skönt, är funktionella, hållbara och får bäraren att må bättre. Inifrån och ut.

En produkts miljöpåverkan avgörs till 80% i designstadiet. Därför är vi noga med detaljer som tillskärning, infärgning och materialval. Material som gör skillnad. Ett exempel är vår egen ekologiskt odlade bambu.

All vår design- och produktutveckling finns i huset – och vår långa erfarenhet har lärt oss vad kunden söker och vad som verkligen säljer. Du väljer själv om du vill ha vår hjälp att skapa en hel kollektion, eller bara enstaka plagg.

Vi designar för alla typer av branscher och sitter på en gedigen material- och mönsterbank inom allt från mode, sport och bygg. Förnuftig design är att göra bra saker, till rätt pris, som håller länge och gillas av vanligt folk. 

Det är förnuftigt tycker vi.

Logistik

LEVERANS TILL RÄTT PLATS, I RÄTT TID, PÅ DITT SÄTT.

Flexibilitet är ett nyckelord för vårt lager. Vi skräddarsyr och anpassar oss till dig som kund. Har du en egen private label, så väljer du om vi ska skicka den till ert centrallager, eller om vi sköter lagerhållning och leverans åt er. Alla beställningar från vårt lagersortiment skickas alltid snabbt från oss. Oftast samma dag ordern kommer in.

Då det gäller mer långväga transporter från våra leverantörer, så optimeras de ur både ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. I de fall vi kan lägga vår produktion på närmare håll i Europa, så väljer vi det, för att korta transportvägarna.

”Vi designar ovanligt bra plagg för vanligt folk”

Sourcing

VI HITTAR RÄTT LEVERANTÖR FÖR JUST DITT BEHOV.

Vi har alltid tänkt långsiktigt, och har genom åren handplockat våra specialiserade och dedikerade leverantörer. Producenter vi känner
väl och vet exakt vad var och en är bäst på.

Det gör det lätt att välja rätt producent för just dina produkter utifrån aspekter som hållbarhet, ekonomi, kvalitet och leverans. Alla våra partners är självklart certifierade och uppfyller våra högt ställda krav på både arbetsförhållanden och miljöfrågor.

På Wiges är vi även bra på att tänka produktionssmart design. Det handlar om att tillsammans med leverantörer skapa mönster, och produktdesign som optimerar materialanvändande och resurser. Därigenom minimeras spill och slöseri.

Hållbarhet

DET SOM HÅLLER I LÄNGDEN KALLAR VI HÅLLBART.

Kläder som används igen, igen och igen, är bättre ur ett klimatperspektiv. För oss är det självklart att våra plagg håller länge.

Att utveckla produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt handlar om att tänka till innan. Lätt att säga. Svårt att göra – även för oss med många års erfarenhet av ett aktivt miljöarbete. Det handlar om att ha kontroll genom alla led. Från fabrik till butik. Som kund vill vi att vi jobbar för att hitta nya smarta lösningar i allt från inköp till logistik och transporter. Vi är miljöcertifierade och medlemmar i flera branschorganisationer som gemensamt arbetar mot en bättre miljö.

Butiksexponering

VI KAN HANDEL – VI BÖRJADE SOM EN BUTIK REDAN PÅ 50-TALET I GÖTEBORG

Det innebär att vi har haft 70 års erfarenhet och har på vägen fyllt på med ny kunskap.

Det är anledningen till att vi idag är leverantör till både stora kedjor, varuhus och varumärken inom många olika branscher.

Vi designar och producerar hela kollektioner. Vi förpackar och hanterar lager, logistik och leveranser. Hos oss finns kunskapen om hur en säljande butiksyta ser ut och fungerar. Du får hjälp av oss med både planogram, skyltmaterial och exponering.